Morinda citrifolia- de Indische moerbeiboom (Indian Mulberry) behoort tot de plantenfamilie van de Rubiaceae, die vooral in tropische en subtropische gebieden verbreid is. De in Europa bekendste vertegenwoordiger van deze familie is de koffieplant (Coffea arabica).
De Indische moerbeiboom is tegenwoordig thuis in de kustgebieden van de Indische Oceaan als ook in de Polynesische eilanden en groeit op tot een dikke struik of een kleine boom, die een hoogte van 4 tot 8 meter kan bereiken.

Uit vlezige kogelvormige druiven ontspringen het hele jaar door kleine, witte vijfstervormige bloesems, die na hun bevruchting tot eetbare Noni-vruchten rijpen.

Een Noni-vrucht heeft ongeveer 8 maanden nodig om rijp te worden. Ze bereikt dan de grootte van een aardappel en heeft een zongele kleur. Omdat de Noni-boom voortdurend nieuwe vruchten voortbrengt, is het mogelijk om tot 14 oogsten per jaar van een boom te krijgen.

Het is een ondeelbaar bestanddeel van de Polynesische cultuur, die rijk is aan verhalen over de wonderbaarlijke “Koningin der planten”, zoals ze door de inwoners genoemd wordt.

Voor de ruime verspreiding van de Noni-plant in het Zuidzeegebied zijn er twee oorzaken:

– Noni-vruchten kunnen gemakkelijk in de oceaan terechtkomen. Weliswaar bederft het vruchtvlees heel snel in het zoute water, maar de zaden zijn bestand tegen de oceaan en zijn in staat om grote afstanden af te leggen.

Als ze aan land spoelen ontkiemen ze snel en groeien op tot nieuwe struik of boom.

– De oorspronkelijke Polynesiërs namen al ongeveer 2000 jaar geleden de bijzondere plant als een schat op hun reizen naar steeds nieuwe eilanden mee.

Liever direct bestellen?

Ben je al bekend met TAHITIAN NONI™ Sap? Neem dan contact met mij op voor jouw bestelling. Zie voor meer informatie: noniresearch.org